برگزاری کنگره بین المللی محتشم کاشانی در نیمه اسفندماه

مدیر اجرایی کنگره بین المللی محتشم کاشانی گفت: کنگره بین المللی محتشم کاشانی در روزهای۱۳، ۱۴ و ۱۵ اسفندماه برگزار…
مدیر اجرایی کنگره بین المللی محتشم کاشانی گفت: کنگره بین المللی محتشم کاشانی در روزهای۱۳، ۱۴ و ۱۵ اسفندماه برگزار می شود.
«سید مرتضی طاهری» عصرامروز در نخستین نشست خبری کنگره محتشم با اصحاب رسانه بیان کرد: کنگره بین المللی محتشم کاشانی در روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ اسفندماه در دانشگاه آزاد اسلامی کاشان برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در کمیته علمی کنگره بین المللی محتشم کاشانی، برترین استادان ایرانی و خارجی شرکت دارند، تصریح کرد: رئیس انجمن دانشنامه دایره المعارف اسلامی، عضو پیوسته زبان و ادب فارسی و شخصیت های فرهنگی کاشان عضو کمیته علمی این کنگره اند.
مدیر اجرایی کنگره بین المللی محتشم کاشانی ادامه داد: کمیته های فرهنگی و هنری، عمرانی، اطلاع رسانی و تبلیغات، تشریفات از جمله کمیته های این کنگره بین المللی اند.
طاهری همچنین رونمایی از کتاب های محتشم، زندگی و اندیشه محتشم، مجموعه مقالات پذیرش و داوری شده، مقالات و سخنرانی ها، دیوان محتشم را از برنامه های کنگره بین المللی محتشم کاشانی بیان کرد.
وی خاطر نشان کرد: بیش از ۳۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است که مقالات برگزیده به چاپ می رسد.
کنگره بین المللی محتشم کاشانی نقطه عطف برنامه های فرهنگی کاشان است
در ادامه این نشست معاون استاندار و فرماندار ویژه کاشان بیان کرد: امسال سالی مبارک در حوزه فرهنگی کاشان شاهد هستیم و برنامههای متعدد فرهنگی مانند کنگره بهار، جشن یکصد سالگی ،آموزش و پرورش، رونق تاتر و موسیقی و نشست های فرهنگی متعدد و برپایی نمایشگاه کتاب در این شهر گواه این مطلب است و مجموعه فرهیختگان و مسئولان شهرستان نیز در این مهم دغدغه دارند و به دوره اوجی که قبلا داشتیم باز میگردیم.
«حمیدرضا مؤمنیان» با اشاره به شخصیت محتشم کاشانی افزود: محتشم کاشانی یک شخصیت برجسته در حوزه علم و فرهنگ در ایران و سرآمد شاعران در کشور و باعث شهرت کاشان و کاشانی شده است و توجه به شهدا، برپایی نمایشگاههای کتاب، یادوارههای شهدا و غیره نشان دهنده اهمیت به موضوع فرهنگی است و تمامی این امور به جهت توجه نسل جوان به فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی است.
وی ضمن اشاره به الگوی اسلامی ایرانی بیان کرد: هرگونه بروز نقص و اشکال باعث ضربه زدن به حوزه فرهنگ و هنر میشود و به همین جهت تمامی تلاشهای لازم به جهت برگزاری هر چه بهتر کنگره انجام شده است و اگر در حوزه های مختلف از کاشان نام برده میشود به دلیل عملکرد قابل تقدیر مسئولان در دورههای مختلف است.
فرماندار ویژه کاشان با اشاره به اینکه اگر به توسعه اقتصادی و فرهنگی منطقه کاشان توجه میکنیم، برگزاری چنین کنگره هایی در کاشان لازم است، تاکید کرد: اگر از کاشان در کشور به عنوان شهری خوب یاد می شود به دلیل تلاش نیروی انسانی ماهر در این شهر است که می توانند توانایی های بالقوه را بالفعل تبدیل کنند.
مؤمنیان تصریح کرد: سعی شده در این کنگره کمیتهها به گونه طراحی شود تا همه ارگانهای شهر در این کنگره نقش موثری داشته باشند و بحثهایی همچون شعر محتشم، طراحی تندیس، آزاد سازی مسیرها و غیره از جمله برنامههای حاشیهای این کنگره است که به مرور زمان در حال انجام است.
کنگره بین المللی محتشم کاشانی نشاندهنده جایگاه والای فرهنگ بین دستگاه های اجرایی شهراست
«مهدی اخباری» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشانی نیز در این نشست گفت: کنگره بین المللی محتشم کاشانی با مشارکت تمامی ارگانها و نهادهای کاشان برگزار میشود و این امر نشان دهنده جایگاه والای فرهنگ در بین دستگاه های اجرایی شهراست و دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان امیدوار است کنگرهای در شان محتشم کاشانی برگزار شود و بینالمللی بودن این کنگره مسئولیت مسئولان را سنگین تر میکند.
آزادسازی معبر منتهی به مقبره محتشم کاشانی در دست اجرا است
در ادامه این نشست سرپرست منطقه یک شهرداری کاشان گفت: با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال و بازگشایی معبر۱۰متری، مقبره محتشم کاشان به خیابان محتشم کاشانی متصل میشود.
«مرتضی والیزاده» با بیان اینکه آزادسازی معبر منتهی به مقبره محتشم کاشانی در دست اجرا است، ادامه داد:
هدف از طراحی و اجرای این پروژه توجه بیشتر به جایگاه محتشم، سهولت دسترسی به مقبره این شاعر نامی کاشان و مرثیه سرای اهل بیت (ع) برای علاقهمندان و گردشگران داخلی و خارجی است.
وی با بیان اینکه زمان تکمیل این پروژه تا پایان اردیبهشت سال آینده پیشبینی شده است، اضافه کرد: این معبر با طول ۲۱۵ متر و عرض ۱۰ متر در نظر گرفته شده و با توجه به تعداد ۱۰ ملک موجود در مسیر که باید با مالکان آن توافق شده و تملک شود، برآورد ریالی اجرای آن بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده است.
سرپرست منطقه یک شهرداری کاشان گفت: ۳میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال برای بدنه سازی و کف سازی مقبره محتشم در نظر گرفته شده است .
برپایی نمایشگاه خوشنویسی
در ادامه این نشست «احمد خوش حساب» رئیس انجمن خوشنویسان کاشان بیان کرد: به همت دبیر اجرایی این کنگره نمایشگاه آثار خشنویسان منطقه فرهنگی کاشان با حضور استاد امیرخانی و استاد ملک زاده در دانشگاه آزاد اسلامی و همزمان با برگزاری کنگره محتشم برگزار می شود.
وی یادآورشد: علاقه مندان به خوشنویسی می توانند تا ۳۰ بهمن ماه آثار خود را به دبیرخانه کنگره ارسال کنند تا پس از داوری در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گیرد.
همایش بین المللی محتشم کاشانی با هدف معرفی ویژگیی های فرهنگی و اجتماعی کاشان برگزار می شود
در ادامه این نشست دبیر اجرایی همایش بین المللی محتشم کاشانی اظهار کرد: همایش بین المللی محتشم کاشانی با هدف معرفی کاشان و ویژگی های فرهنگی و اجتماعی این شهر باستانی در دوران صفویه بعنوان یک شهر تاثیر گذار در صنعت ، فرهنگ و آئین های تشیع در جهان ، برگزار می شود.
«سعید خیرخواه» ادامه داد: جایگاه تعزیه و سایرهنرهای آئینی در ارتباط با شعر دینی به ویژه دوازده بند محتشم کاشانی، نقد و تحلیل زندگی محتشم در همه ابعاد ساختاری بر اساس نظریات پیشرو و نقد ادبی و تحلیل شعر در جهان و نیز تاثیر گذاری محتشم کاشانی در شعر آئینی و در ادبیات دینی آئین تشیع درجهان از دیگر اهداف این کنگره است.
وی افزود: در این همایش بین المللی استادان و پژوهشگران از سراسر جهان و ایران تازه ترین یافته های خود را عرضه می کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: این همایش با همکاری سازمان همکاری های کشورهای اسلامی (اکو) ،نهاد ریاست جمهوری ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،سازمان صدا و سیما ،بنیاد دائره المعارف بزرگ اسلامی و همچنین مراکز علمی ودانشگاه های اصفهان و کاشان، مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری کاشان، سازمان فرهنگی ورزشی، فرمانداری، آمورش و پرورش کاشان برگزار می شود.
محتشم یک ظرفیت و یک سرمایه ملی است
در ادامه این نشست رئیس کمیته فرهنگی و هنری همایش بین المللی محتشم کاشانی بیان کرد: محتشم یک ظرفیت و یک سرمایه ملی است.
«مجتبی رضا زاده» برگزاری همایش ملی شعر محتشم کاشانی در سه محور کلاسیک، نیمایی و سپید، برپایی نمایشگاه خوشنویسی، نمایشگاه عکس، همایش مادحین و ذاکرین را از جمله برنامه های کمیته فرهنگی و هنری این همایش بیان کرد و گفت: از همه ابزار برای معرفی این شاعر آیینی به نسل جوان استفاده کرده ایم.
وی اظهار امیدواری کرد که کاشان با وجود ۷۰۰ هیات مذهبی به عنوان مهد شعر آیینی کشورانتخاب شود.
«کمال الدین علی محتشم کاشانی» اوایل قرن نهم هجری و همزمان با پادشاهی شاه تهماسب صفوی در کاشان چشم به جهان گشود و در ربیع الاول سال ۹۹۶ درگذشت.
شعر عاشورایی بسیار معروف با مطلع «باز این چه شورش است که در خلق عالم است» از جمله آثار گرانبهاء این شاعر پرآوازه مرثیه سرای کشور است.
آرامگاه این شاعر مرثیه سرا در خیابان محتشم کاشان قرار دارد.
دیدگاهتان را بنویسید