بیمارستان فوق تخصصی آیتالله یثربی (ره) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فردا پنجشنبه ساعت ۹:۳۰ افتتاح میشود. بانی این بیمارستان «موسسه خدماتی عمران سیلک»که به «هیئت امنا مسکن کاشان» معروف است میباشد. در این خصوص گفتگویی با علیرضا پور عسگری که بعنوان نماینده خیر مدیریت این پروژه را بعهده داشت ترتیب دادهایم:
هزینه ساخت این پروژه و تجهیز آن به عهده چه نهادی بوده است؟
این بیمارستان خیرساز است و «موسسه خدماتی عمران سیلک» در ابتدا اقدام به ساخت آن در قالب مشارکت با دولت قبل نمود به این شکل که به نسبت ۴۰ درصد سهم خیر و ۶۰ درصد سهم دولت ساخته شود. منتها دولت نتوانست به تعهداتش عمل کند و به همین دلیل خیر قبول دار شد که کل پروژه را انجام دهد. درنهایت پروژه از لحاظ ساختمانی تکمیل شد که شامل ۱۴ هزار متر ساختمان و ۲۰ هزار متر عرصه که تأسیسات و فضای سبز است.
تجهیز بیمارستان را هم خیر انجام داد؟
الآن عرض میکنم، سال قبل قرار شد با حضور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، آقای دکتر هاشمی ساختمان تحویل شود اما در بازدید که سال قبل داشتند بحث تجهیز پیش آمد که کی تجهیز کند؟
ما گفتیم تعهد ما فقط ساخت ابنیه و ساختمان بود و فقط تعهد داشتیم که ساختمان را به نسبت ۴۰ به ۶۰ تحویل دهیم اما به دلیل عدم اجرای تعهدات دولت تصمیم گرفته شد که ساختمان را تکمیل کنیم و در نهایت به جهت نیازمندیهای شهر کاشان به خصوص بیماران سرطانی قرار شد هزینه تجهیز هم از البته با دریافت تسهیلات طرف خیر پرداخت شود.
هزینه ساخت بیمارستان و تجهیز آن چقدر شده است؟
نزدیک ۵۰ میلیارد تومان بابت ساختمان پرداخت کردیم و برای تجهیز هم نیاز به همین مقدار پول داشتیم. چون دولت توان انجام این کار را نداشت نهایتاً قرار شد در قالب تسهیلات دولت کمک کند و ما تجهیز کنیم بنابراین قرار شد این قسمت در قالب قرارداد bot واگذارشده و هزینه و درآمد تجهیز از طریق بیمارستان تأمین شود.
شکل آن هم این بود که تجهیز بیمارستان در قالب تسهیلات از طرف هیئتامنا ارزی پزشکی تهران پرداخت شود و درواقع آنها خرید کردند و ما تضمینهای لازم را داده و دستگاهها نصب شد.
در حال حاضر بیمارستان چه خدماتی ارائه میدهد؟
این بیمارستان ۱۲۰ تختخوابی است که به صورت بیمارستان فوق تخصصی فعالیت کرده اما برای عمومی هم خدمات درمانی به مردم ارائه میدهد.
و در حال حاضر ۷ اتاق عمل ۱۲ ای سی یو ۱۲ سیسییو ۲۴ دستگاه دیالیز به کاشان اضافه شده بانضمام دو دستگاه رادیوتراپی که یک دستگاه آن الان فعال است.
نرخ خدمات در این بیمارستان به چه شکلی محاسبه میشود؟
نرخ خدمات به مردم قرار شد دولتی باشد اما مابهالتفاوت آن را دولت به ما پرداخت کند. بیمههای مکمل هم بر اساس تعرفه خاص آنها انجام میشود.
نمونه ایجاد مجموعه محب در تهران هم با این روش فعال است البته به این شکل که تعدادی از پزشکان با احیاء بیمارستانهای فرسوده دولتی انجام می شود و پیشنهاد خود آقای وزیر هم مدیریت هیئتامنایی این بیمارستان بوده است.
در این بیمارستان هم حتی فرانشیز بیمه را هم ما نگرفتهایم که فشاری به بیماران نیاید. درحالیکه ما باید ۸۵ درصد آن را بپردازیم و ۱۵ درصد را بیماران پرداخت نمایند اما این بیمارستان حتی این درصد هم تاکنون نگرفته است.
شکل اداره بیمارستان چگونه است؟
این بیمارستان به شکل هیئتامنایی اداره می شود که همگی منتخب وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی هستند و هیئتامنا یک هیئتمدیره انتخاب میکند و در حال حاضر آقایان مهندس محلوجی، مهندس جمالی، دکتر زارع، دکتر اعرابی دکتر حاج جعفری رئیس دانشگاه و معاون درمان از اعضای این هیئتمدیره هستند.
گفته میشود که نماینده کاشان مخالف اداره این بیمارستان به این شکل است.
البته من مایل نیستم از کسی نامی ببرم اما کم لطفی و کم مهری بعضی از مسئولان در این قضیه مشهود است و کسانی پیگیر دولتی شدن آن هستند تا بجای اینکه اینجا یک مرکز درمانی باشد چیزی شبیه بیمارستان بهشتی در اختیار بخشهای تحقیقاتی قرار گیرد درحالیکه هزینه ساخت و تجهیز آن را خیر پرداخته است نه دولت.
منبع :کاشان نیوز
دیدگاهتان را بنویسید