حریم محوطه باستانی «سیلک» کاشان بازنگری میشود

مشکات آنلاین: سرپرست محوطه باستانی «سیلک کاشان» از بازنگری برای تعیین عرصه و حریم این محوطه هفت هزار ساله خبر داد. او گفت:…
مشکات آنلاین: سرپرست محوطه باستانی «سیلک کاشان» از بازنگری برای تعیین عرصه و حریم این محوطه هفت هزار ساله خبر داد.
او گفت: این اقدام به منظور شناسنامهدار نمودن و جلوگیری از ساختوسازهای بیرویه در این محوطه تاریخی صورت میگیرد.
محوطه باستانی سیلک کاشان طی سالهای اخیر مورد تعرض و ساختوسازهای بیرویه از سوی سودجویان قرار گرفته، بهگونهای که برخی با خریداری چند قطعه زمین در حریم درجه دو سیلک و ادغام پروانههای آنها اقدام به ساخت خانههای ویلایی نمودهاند.
براساس قوانین شهرداری کاشان ارتفاع ساختوساز در اطراف حریم درجه دو باید چهار و نیم متر باشد، در حالی که ارتفاع برخی خانههای ساخته شده بیش از این است.
۱۶ مرداد سالجاری برای حل مشکل تپه جهانی سیلک کمیته نجاتبخشی ۹ نفره با حضور معاون سازمان میراث فرهنگی و مسئولان کاشان تشکیل شد.
همچنین ۲۴ شهریورماه سالروز ثبت تپههای سیلک در فهرست آثار ملی دوستداران میراث فرهنگی در حرکتی نمادین زنجیره انسانی اطراف این محوطه باستانی تشکیل دادند و با امضای توماری خواستار ورود رییسجمهوری برای حل مشکلات این اثر تاریخی برای ثبت جهانی در یونسکو شدند.
سرپرست محوطه باستانی «سیلک کاشان» با اشاره به معوقماندن کاوشهای دورهای در این محوطه تاریخی افزود: دیدگاه میراث فرهنگی، خروج سیلک از خمودگی و نقض حریم در این محوطه باستانی است.
وی به حمایتهای میراث فرهنگی برای رفع مشکلات سیلک اشاره و خاطرنشان کرد: فعالسازی دوباره پایگاه سیلک، انجام کارهای پژوهشی و تشکیل هیات راهبردی از برنامههای آتی این بخش است.
او از برگزاری نخستین همایش باستانشناسی بینالمللی کاشان در پاییز سال آینده خبر داد و گفت: منطقه کاشان با دارابودن محوطههایی مانند «سفیدآب» با قدمت ۱۵ هزار سال و برخورداری از دوره های تاریخی پارینهسنگی تا معاصر یکی از مناطق بزرگ کاوشهای باستانشناسی دنیاست.
وی سیلک و اریسمان بادرود نطنز با نشانههای فلزگری را مهمترین قطبهای صنعتی دنیا در دوره ماقبل تاریخ دانست و گفت: براساس دادههای باستانشناسی قابل ارایه، کاشان همچنان ناشناخته است
گریشمن فرانسوی در کاوشهای خود شش دوره فرهنگی متمایز در محوطه سیلک شناسایی کرد که این دورهها از ۷۵۰۰ سال پیش از میلاد آغاز شده بود.
آثاری که تاکنون از تپههای سیلک کشف شده بیانگر سیر تحول زندگی بشر و چگونگی رسیدن به شهرنشینی است که اکنون این اشیا در موزههای ‘لوور’ فرانسه، موزه ملی ایران، موزه ملی کاشان و موزهای در جنب این تپه باستانی در معرض دیدن عموم قرار دارد.
ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید