فضای شهر نوش‎آباد نیازمند پژوهش بیشتر است

مشاور ارشد رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در سرزمینی زندگی می‌کنیم که داراي هویت ملی مبتنی بر تنوع فرهنگی است و حفظ این تنوع فرهنگی برای حفظ هویت ملی لازم است.

سیداحمد محیط طباطبایی در حاشیه دیدار از شهر تاریخی نوش‌آباد به ایسنا گفت: نوش‌آباد مانند هر جای ایران ارزشمند است و بیننده با مشاهده تمایزهای این اثر با دیگر مناطق، علاوه بر جذب‌شدن به آن، متوجه ارزش‌های این شهر می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که هر رفتاری که نشان‌دهنده به‌هم پیوستگی فرهنگی بین نوش‌آباد امروز و دیروز باشد، کار درست و شایسته‌ای است، تصریح کرد: با این وجود کارها همیشه کامل و درست نیست، اما مهم این است که امروز همه دنبال تصحیح رفتار و امور هستند و آینده خوبی برای نوش‌آباد می‌توان پیش‌بینی کرد که در توسعه این شهر نقش مهمی خواهد داشت.

رییس ایکوم ایران در خصوص تمایزهای نوش‌آباد، گفت: اخلاق و رفتار شهروندان نوش‌آباد متمایز از سایر مناطق ایران است و برای آن‌که بروز یابد به کالبد خودش نیاز دارد و باید به کالبد خود بازگردد.

وی با بیان این‌که فضای شهر زیرزمینی نوش‌آباد ارزش بسیار بالایی دارد و نیازمند مطالعه و پژوهش بیشتر است، اظهار کرد: مجموعه کالبدی روی شهر هم چون مسجد جامع، بازار، حمام، امامزاده و میدان‌گاه، همه مجموعه‌ای است که در شهرهایی چون اردستان، نطنز، اشترجان و … دیده می‌شود.

محیط طباطبایی خاطرنشان کرد: آثار تاریخی در هر شهری دیده می‌شود، اما هر شهر معماری متفاوت و خاص خود را دارد و نباید آنها را شبیه هم کرد و شبیه‌سازی مناطق یک انتحار است که خوشبختانه متوقف شده است.

سید احمد محیط طباطبایی متولد ۱۳۳۸ و فرزند استاد محمد محیط طباطبایی دانش‌آموخته تاریخ در دانشگاه تهران است و از سال ۱۳۷۷ در بخش پژوهش سازمان میراث فرهنگی مشغول به کار است.
وی همچنین رئیس کمیته ملی موزه‌ها (ایکوم) است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.