اثربخشی رسانهها

صادق صدقگو* : اگر کسی به شهرهای صنعتی در سایر استانهای کشور مسافرتی کاری داشته باشد، به راحتی در می…
صادق صدقگو* :
اگر کسی به شهرهای صنعتی در سایر استانهای کشور مسافرتی کاری داشته باشد، به راحتی در می یابد که بعضی از مدیران و مسئولین ما میخواهند در قانونگرایی و رعایت ضوابط، از ١٠٠ نمره، حداقل١٢٠ بگیرند!.
آری، ماجرای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در این منطقه، بقول حضرت فردوسی: “یکی داستانست پُر آب چشم!”
متاسفانه مدتهاست که احساس می شود شهر کاشان در برخی مباحث و موضوعات به نسبت سابق، سیر نزولی و به تعبیری عقبگرد داشته است و نارضایتی مردم (خصوصاً فعالان عرصه تولید، اشتغال و سرمایه گذاری) سیر صعودی داشته است.
یکی از دلایل این امر، عدم نظارت جدی بر عملکرد مدیران و مسئولین و همچنین مطالبه محوری در رسانه های محلی است.
رصد هوشمندانه، روایت صادقانه و انتقاد منصفانه و در عین حال پرهیز از سیاسی کاری، رسالت اصلی رسانه هاست.
وظیفه خطیری که در اِشِل محلی و منطقه ای، عامل مهمی در رفع اشکالتراشی ها و ناهماهنگی ها، شکستن انحصار، حذف تبعیض و رابطه سالاری است.
اگر این وظیفه با دقت و ظرافت انجام شود و رسانه ها تریبونی برای انعکاس نظرات و شنیده شدن صدای مردم (خصوصاً سرمایه گذاران) باشند، هیچ اتفاق و خطایی از نگاه تیزبین و قلم شفاف آنها مصون نخواهد بود و برخی افراد، حاشیه امنی برای سنگ اندازی های شبه قانونی برای کار آفرینان نخواهند داشت.
نظارت دقیق بر حُسن اجرای ضوابط و قوانین به نفع مردم و تلاش برای تسهیل فرایندها و اصلاح روندهای سرمایه گذاری، یکی از عوامل مهم در رفع موانع تولید و اشتغال است.
با بازکردن گره اشکال تراشی های فرا قانونی از پای سرمایه گذار و تولید کننده، او به عنوان کارشناس متخصص و مجرّب در این حوزه، به خوبی می داند که چگونه می توان به بهترین نحو ممکن، فضای کسب و کار را رونق داده و منافع اقتصادی خود و به تَبَع آن مردم شهر را محقق نماید.
در دهه هفتاد و هشتاد که ماهنامه طوبی در کاشان منتشر می شد و بنده هم افتخار همکاری با دوستان بزرگوارمان (خصوصاً مهندس عدالت سردبیر نشریه صنعتگر) را داشتم، در محافل عمومی چنین معروف شده بود که اولین خوانندگان نشریه طوبی، مسئولین و مدیران نهادها، ادارات و ارگانهای شهر هستند.
این مَثَل تا آنجا عینیّت یافته بود که مدتی پیش کارمند یکی از ادارات شهر می گفت: در آن مقطع زمانی، هر وقت مشکلی در اداره ما بوجود می آمد که باعث نارضایتی مردم و شکایت ارباب رجوع می شد تا پایان ماه، رئیس مان بارها از من می پرسید: “طوبی منتشر نشده!؟”
اثر بخشی در جامعه و تاثیر گذاری بر افکار عمومی یعنی نشریه ای همچون طوبی که آن مقام مسئول و مدیر شهرمان، از نگرانی اینکه قلم تیز رسانه ها پرده خلوت و پنهان کاری او را خواهند درید و خطا، کم کاری، اشکال تراشی و اهمالش بر همگان عیان خواهد شد، رفتار و کردار و پندار خویش را اصلاح کند.
امید است بعنوان تنها رسانه تخصصی بخش خصوصی در حوزه صنعت در شهرستان کاشان، در مبارزه و افشای اشکالتراشی های فراقانونی و به تعبیری سنگ اندازی های شبه قانونی در مسیر تولید، اشتغال و سرمایه گذاری، موفق باشید و صدای خسته و دردمند اما رسا و امیدوار صنعتگرانِ کارآفرین شهر را به گوش هر آنکس که دستی در اصلاح وضع موجود دارد برسانید.
* دانشجوی دکتری مدیریت رسانه
یادداشت منتشر شده در صفحه اول از شماره چهارم ماهنامه صنعتگر (رسانه اقتصادی منطقه فرهنگی کاشان)
دیدگاهتان را بنویسید