20 میلیارد هزینه برای انتخاب آقای نماینده

صادق صدقگو: «محمد مهاجری» فعال رسانه ای اصولگرا و عضو شورای سردبیری خبرآنلاین در توییتر خود نوشت که بر اساس بودجه سال 98 مبلغ 5790 میلیارد ریال برای انتخابات مجلس منظور شده که اگر این مبلغ را بر تعداد 290 نفر نماینده‌ای که قرار است انتخاب شوند، تقسیم کنیم معنایش آن است که انتخاب «هر نماینده» تقریباً 20 میلیارد ریال خرج روی دست مردم می گذارد.

این هزینه‌ها، منهای سایر هزینه‌هایی است که نهادهایی خصوصی و غیر دولتی  هزینه می‌کنند؛ مثل هزینه‌هایی که شهرداری‌ها از جیب مردم می‌پردازند تا در و دیوار شهر از پوسترهای رنگارنگ آسیب نبیند و یا مخارج هنگفتی که نامزدهای انتخاباتی در قالب تولید و انتشار اقلام گوناگون تبلیغاتی و سایر مخارج جاری در یک هفته منتهی به انتخابات در ستادهای‌شان هزینه می کنند.


بر اساس آمار و سرشماری سال 1395، تعداد جمعیت حوزه انتخابیه کاشان و آران و بیدگل حدود 450 هزار نفر است که بر اساس تقسیم این میزان بودجه تخصیصی برای انتخابات مجلس سال آینده، به هر شهروند در این دو شهرستان (منهای بخش قمصر که با شهرستان نطنز و بادرود نماینده ای مستقل دارد ) حدود 44هزار ریال سرانه تخصیص می‌یابد.
فارغ از اینکه سید جواد ساداتی نژاد، نماینده «همه مردم» این دو شهرستان در مجلس شورای اسلامی (حتی اگر فردی هم در انتخابات شرکت نکرده و یا به وی رای نداده باشد) محسوب می شود، اما از آنجا که منابع مالی جهت تامین و تخصیص بودجه کشور، سرمایه ملی و به طور غیر مستقیم از جیب همه شهروندان است، و به تعبیری می توان ادعا کرد که بر اساس نیاز شدید بخشی از اقشار جامعه، این بودجه می تواند بر مبنای هرم سلسله مراتب نیازهای مازلو به عنوان کمک هزینه‌ای در مصارف فیزیولوژیکی آنها مثل خوراک، پوشاک، مسکن و…. هزینه شود، از این رو هر شهروند نه صرفاً بر مبنای اصول وکالت و توکیل که به عنوان عضوی از این حوزه انتخابیه که چنین مبلغی به طور غیر مستقیم از جیب او هزینه انتخاب نماینده شهر شده است، می تواند او را استیضاح نموده از وی طلب توضیح کند و او نیز موظف است که پاسخ منطقی و مستدل خود را به منظور اقناع وی ارائه نماید.

طلب توضیحی که می تواند گزارش جامعی باشد از عملکرد 3 ساله نماینده شهر. گزارشی که اعلام کند انتفاع وی برای عموم مردم این دو شهرستان و چگونگی و میزان توزیع بودجه و امکانات بین همه روستاها و شهرهای این دو شهرستان به چه صورت بوده است؟ گزارش عملکردی که نه تصویری در آن باشد و نه شانتاژ های مرسوم خبری، و تنها با آمار و ارقام و مستندات رسمی سخن بگوید.

به زبان دیگر، در پس این رفت و آمد وزرا و معاونین ایشان به کاشان و آران و بیدگل، نطق‌ها و تذکرات، مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها، «بدرقه این و آن» و  استیضاح  چه میزان بودجه مصوب و تخصیصی به دو شهرستان به نسبت دوره‌های نمایندگان سابق افزایش یافته است؟

ره آورد ملموس (به عنوان مثال تخصیص بودجه مضاعف به نسبت قبل از سفر) حضور مکرر مقامات عالی استانی و کشوری در شهرستان چیست؟

ثمره حضور مقامات عالی در نشست‌ها و جلسات عمومی و خصوصی که به صورت جنبی در کنار افتتاح مدارس خیّر ساز (بدون دریافت کمک دولتی) و یا کلنگ زنی پروژه ها در این دو شهرستان،برگزار می شود چیست؟

اینها می تواند بخشی از آن گزارش آماری باشد. گزارشی از روند شاخص های کیفی و کمی توسعه در دوران تصدی وی و سیر صعودی یا نزولی آنها. گزارشی که اعداد و ارقام و نمودارها شهادت دهد که به قول محمد مهاجری هزینه این بودجه میلیاردی برای انتخابات مجلس «خدا وکیلی می ارزد یا نه!؟»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.