52 درصد بودجه شهرداری کاشان محقق شد/ شهردار به 17 پرسش شورا پاسخ نداده است/ ساخت فرودگاه در کاشان با رهنمودهای رهبری سازگاری ندارد

روز گذشته بخش اول گفتگوی پایگاه خبری مشکات آنلاین با «علی رسول زاده» عضو شورای اسلامی شهر کاشان منتشر شد و اینک بخش دوم این گفتگو به خوانندگان محترم تقدیم می شود. این گفتگو در سه بخش تنظیم شده است.

 

به هزینه غیرضروری شهرداری برای تیمهای ورزشی اشاره کردید. منتقدان شهرداری می گویند که در این دوره شهرداری  یک سری کارهایی را مانند هزینه برای شهر اردهال و فرودگاه و حتی مصلی  انجام داده است. نظر شما در اینباره چیست؟

یک سری وظایفی و ضوابط و مقرراتی برای هزینه‌های بودجه‌ای داریم. چون شما نام بردید بیان می کنم.  بعضی از این موارد با صراحت، خلاف قانون است و متأسفانه یک چیزی که ما در خیلی از جاها، حداقل در این چند سال رعایت نکردیم توجه به قانون بود.

اعتقاد بنده این است که اگر قوانین را رعایت کنیم و درست عمل کنیم خیلی از این مشکلات به وجود نمی‌آید.

هزینه در فرودگاه خلاف قانون است، نمی‌توانیم هزینه کنیم. دلایلش را هم بنده ان شاءالله زنده باشم عرض خواهم کرد.

 

خوانندگان ما همان کسانی هستند که شما می خواهید در آینده برای آنها دلیل بیان کنید. دلایلتان را بگویید.

چون بحث فرودگاه را مطرح کردید من ناچارم این را توضیح بدهم.

باز به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره می‌کنم که متأسفانه خیلی از ماها همیشه شعار فرمایشات و ارشادات و راهنمایی‌های مقام معظم رهبری را می‌دهیم، مثل همین نام‌گذاری سال و امثال آن که خود بزرگوار گله‌مند بودند، اما عملمان چیز دیگری است.

4/16/ 95  مقام معظم رهبری در حضور اولین نمایندگانی که برای مجلس دورة دهم مجلس رفتند  با صراحت فرمودند که بعضی از پروژه‌هایی هست که برای بعضی از مناطق ممکن است در اولویت نباشد و اشاره به همین معنا کردند و از فرودگاه اسم بردند که یکی از مسائل پرخرج است و فرمودند که اگر شهرهای  قبل و بعد شهری فرودگاه دارند، این در اولویت اول و دوم برای آن شهر نیست.

ممکن است مردم و مسؤولان بخواهند اما بحث این است که آیا اولویت است؟ آیا شهرداری بایستی از پول مردم این کار را انجام بدهدیا بایستی بخشی از هزینه‌هایش را از دولت گرفت؟ از سازمان هواپیمایی کشور گرفت؟ نه، سرمایه‌گذار آورد انجام بدهد؟

الآن شهرداری به جای این‌که خیلی از کارهای زمین ماندة شهر را انجام بدهد، در فرودگاه بودجه هزینه می کند.

 

چقدر برای فرودگاه هزینه شده است؟

نامه دادیم آقا بگویید فرودگاه چقدر هزینه شده است. تا حالا به ما جوابی ندادند. ۱۰ میلیارد و بیشتر و کمتر گفتند.

الآن اگر هر مشکلی، هر مطلبی، هر خسارتی در فرودگاه وارد بشود هزینه‌های آن را شهرداری از بودجه مردم می‌دهد. ما می‌گوییم این در اولویت‌های اول و دوم نبود. بله اگر سرمایه‌گذار می‌آمد دستش را می‌بوسیدیم تا این کار را انجام بدهد و درآمدش هم برای خودش، برای شهر هم برند است.

چند درصد مردم از فرودگاه استفاده می‌کنند؟ ممکن است بعضی‌ها خوششان نیاید، بنده نظرم را می‌گویم، اعتقادم را می‌گویم. اصراری هم ندارم که مردم حرف من را بپذیرند یا نپذیرند. ولی عموم مردم اگر روشن باشند و بدانند خوب است.

آیا بیش از ۵ درصد مردم از فرودگاه استفاده می‌کنند که ما بایستی میلیاردها هزینه کنیم؟ آن وقت این طرف کار، ما الآن مسائل مهمی که در شهرداری روی زمین مانده است.

بعضی از کارهایی که در بعضی از میادین و امثالهم انجام می‌شود، آیا واقعاً الآن لزومی دارد؟

 

چرا شهرداری در اولویت‌بندی‌هایش دچار اشتباه شد؟

برای این‌که شهردار اهل مشاوره {با شورا} نیست. ما درباره برخی از پروژه ها واقعا بحث داشتیم؛ از جمله همین پل جلوی مصلی که اشاره کردید. با تک تک دوستان فنی صحبت کردم، اسم‌شان را نمی‌برم. افراد کارشناس این کار هستند و خودشان دستی در کارها و برنامه‌های مصلی دارند. سؤال کردم آقا به جای این پلی که اسکلتش را از تهران آوردند و به گفتة خودشان فقط برای پل ۱۰ میلیارد هزینه شده، آیا نمی‌شد با یک میدان مسأله را حل کرد؟ اقلاً با یک میلیارد یا حداکثر دو میلیارد؟ کارشناسان محترم نظرشان صد در صد بر این بود که می‌شد این کار را انجام داد. این پل خودش جلوی دید مصلی را گرفته است. این نتیجه کارهایی است که در آن با کسی مشاوره نمی‌شود و نظر صاحب‌نظران و کارشناسان به کار گرفته نمی‌شود. چه مانعی دارد با داشتن این همه مهندس در کاشان و جامعه با کانون مهندسین از آن‌ها نظرخواهی کنیم و از آنها بخواهیم که طرح بدهند.

از دانشگاه دعوت کردیم و در جلسه شورا حضور پیدا کردند. بعد کارگروه تعیین شد. بعد ما به دانشگاه رفتیم اما متاسفانه فقط بنده تنها بودم و اعضای شورای ما نیامدند و از شهرداری هم یکی دو نفر بیشتر نیامدند. همان یک جلسة اوّل و آخر شد، در صورتی با داشتن این همه نیرو در دانشگاه کاشان، در دانشگاه آزاد می‌توانیم از همة این‌ها استفاده بکنیم.

 

یکی از بحث‌های مهم ما ترافیک شهر است. ما برای کمال الملک زیرگذر پیش‌بینی کردیم، و برای این زیرگذر در بودجه 94 کد بودجه‌ای گذاشتیم. پیش‌طرح آماده شد. کد بودجه‌ای در بودجه آورده شد اما هیچ اقدامی انجام نشد و بعد اصلاح بودجه‌اش را رفتند در فرودگاه هزینه کردند.

 

مردم اینها را باید بدانند. ما با فرودگاه مخالف نیستیم، می‌گوییم الآن اولویت نبوده است. اول باید مشکل ترافیک شهر را حل کنیم. ما در چهار راه مصیبت داریم، ما مدخل شهر مصیبت داریم.

 

چرا وقتی پل می‌خواست ساخته بشود شما اعتراضتان را علنی نکردید؟

در مورد مصلی دوستان مصلحت‌اندیشی برخی از بزرگان را کردند.

 

با توجه به هزینه‌ای که در شهر شده است مردم چقدر احساس راحتی دارند؟

ما باید از مردم نظرخواهی بکنیم، در اردیبهشت ماه سال قبل که گردشگر زیاد شد کاشان قفل کرده بود. در همة مسائلش قفل کرده بود. ما چقدر در بنرها و در تابلوها و در مجامع عمومی  اعلام کردیم که ما شدیم «خانة ملل» و بردیم و عضو فلان‌جا شدیم. نتیجه این نوع کار این است گردشگر سرگردان بشود.

 

بعضی جاها ما بودجه‌های سنگین برای به دست آوردن عنوانها هزینه کردیم. این‌ها را با آمار و ارقامش اگر زنده باشم در انتخابات برای مردم خواهم گفت.
بعضی جاها ما بودجه‌های سنگین برای به دست آوردن عنوانها هزینه کردیم. این‌ها را با آمار و ارقامش اگر زنده باشم در انتخابات برای مردم خواهم گفت.

به عنوان‌ها اشاره کردید. چقدر این عنوان‌هایی که شهرداری روی آن‌ها مانور می‌داد را حقیقی می‌دانید؟

به نظرم خیلی‌هایش کاذب بود و خیلی‌هایش بی‌خود بود. حتی بعضی جاها ما بودجه‌های سنگین برای به دست آوردن عنوانها هزینه کردیم. این‌ها را با آمار و ارقامش اگر زنده باشم در انتخابات برای مردم خواهم گفت.

 

مشاوران شهردار چه کسانی هستند؟

بروید در شهرداری سؤال کنید که مشاوره‌هایش بیشتر چه کسانی هستند و یا نظرات خودشان را از نظرات دیگران صائب‌تر می‌دانند.

 

با توجه به سابقة همکاری که در شورا با شهرداری داشتید، فکر می‌کنید پیش‌زمینه‌های ذهنی شهردار برای اولویت‌بندی‌ها چه باشد؟

درست است که ما یک بودجه‌ای داریم و بعضی از این پروژه‌ها تعریف شده و یا این‌که مخالف و موافق داشته و تصویب شده است من این را رد نمی‌کنم.

اخیراً هم یک برنامة پنج ساله‌ای ارائه کردند، حال اینکه چقدر از آن عملی بشود بحث دیگری است.

لذا این سال آخر معمولاً تلاش دوستان ما این بود که پروژه‌هایی که دست خورده است و بخشی از آن انجام شده، به پایان برسد تا شورای بعد بتواند برای بقیة مسائل تصمیم‌گیری کند.

اولویت‌هایی را که عرض کردم که شهردار بخشی از آن را انجام می‌دهد قطعاً روی برنامة بودجه‌ای انجام می‌دهد. منتها روی بعضی اولویت‌هایی نظر شخصی خودم را عرض کردم.

 

یکی از همکاران شما در شورا موفقیت شهردار را در افزایش چندین برابری بودجة شهرداری کاشان می‌دانست. آیا شما این را موفقیت می‌دانید؟

به هیچ وجه من موفقیت نمی‌دانم، دلیلش را هم عرض کردم، اگر بودجة ما واقعی باشد که نباید ۵۲ درصدش محقق بشود، حداقل باید ۷۰درصد موفق باشد. یک بودجة واقعی آن است که ۷۰درصدش محقق بشود. اینکه بگوییم ما داریم کار را زخمی می‌کنیم دیگران می‌آیند انجام می‌دهند، یقین بدانید آسیب‌ها و خسارت‌های فراوانی دارد.  اطلاع و مدرک هم داریم که در بعضی از مسائلش مشکلاتی وجود دارد.

شهر گران از همین‌جا به وجود می‌آید. شما وقتی بودجه را سنگین بسته‌اید از کجا می‌خواهید تأمین بکنید؟ یا دولت باید به شما کمک بکند، دولت الآن مشکلات فراوانی در اقتصاد دارد.  ارزش افزوده به ما کمک می‌شود که آن هم در برابر آن بودجه‌ای که بسته می‌شود ناچیز است.

پس بنابر این ما بایستی به مردم فشار بیاوریم. راحت عرض بکنم، ما می‌خواهیم شهر آباد بشود، می‌خواهیم شهر پیشرفت بکند، منتها با برنامه و کار علمی و کار کارشناسی و نظرات مردم.

در بعضی از شهرها نظرات مردم را مرتب ارزیابی می‌کنند. ما کجا نظرات مردم را می‌گیریم؟

مادة ۷۱ قانون شوراها می گوید شما باید هر ۶ ماه یک بار، بیلان کار شهر را بیاورید و برای مردم اعلام بکنید. ما کجا این کار را کردیم؟

 

چرا نمی‌توانید ضررهایی  را که در بستن بودجه توسط شهرداری هست بیان کنید؟

عرض کردم اگر بنده زنده باشم در انتخابات مطرح خواهم کرد.

 

چند مورد از این موارد را برای خوانندگان ما بیان کنید. مخالفان نظر شما روی مساله افزایش بودجه شهر به صورت ویژه مانور می دهند.

من به آنها می گویم آیا شما وقتی حرف خود آقای شهردار را که در یک جمع عمومی اعلام می کند، جنس‌های کاشان ۲۰درصد  گران‌تر است، قبول دارید یا قبول ندارید؟ بروید بپرسید، من اسنادش را می‌دهم چه تاریخی صحبت شد.

آیا پایین آمدن آمار گردشگران در سال قبل و امسال در کاشان مؤید این معنا هست یا نیست؟ پس کاشان شهر گران است.

من از شما سؤال می‌کنم نقش اصلی  را در گرانی شهر و در اقتصاد شهر فقط کارخانه‌جات دارند؟ در تولید ما باید خیلی جاها زمینه و بستر را  برایشان فراهم کنیم.

بودجة سنگین یعنی تعرفه‌ها را بالا ببریم، یعنی تراکم شهر،  یعنی بیاییم تراکم‌فروشی بکنیم، یعنی بیاییم زمین‌هایی که می‌توانیم بهره‌وری‌اش را بالا ببریم را به ثمن بخس در مراوداتمان، در پیمان‌کاری‌هایمان رد بکنیم و بفروشیم.

باید چندباره‌کاری‌ّها در شهر را کم کنیم. خود بچه‌های معاونت عمران براین معنا معتقد هستند که خیلی کارها در خیلی از جاها ضرورت ندارد. این‌ها هزینه‌هایی است که برای شهرداری تحمیل می‌شود و نهایتاً گرانی از همین جاها مترتب می‌شوند.

اصلا برای جواب شما یک پیشنهاد دارم، آقایان بیایند با نظر کارشناسان فنی مناظره می‌کنیم. آقایانی که مدعی هستند بودجه‌های بالای شهرداری یک برگ موفقیتی هست، ما این موضوع را به مناظره می‌گذاریم.

بعضی از رسانه‌ها که در اختیارشان هست، کاشانه را هم که دارند، بیایند با کاشانه ای که  بخشی‌اش را متأسفانه خودمان در شورا مصوب کردیم مناظره برپا کنند.

 

به عنوان عضو شورا آیا می‌دانید بدهی شهرداری چقدر است؟

به ما اعلام نکردند. عرض کردم95/9/6 نامه نوشتیم بدهی‌های شهرداری را به ما اعلام کنید. تا الآن در این تاریخ به ما اعلام نکردند.

 

هیچ اطلاعاتی در این زمینه ندارید؟

نمی‌توانم چون دقیقاً نمی‌دانم نمی‌توانم حرف حساب بزنم.

 

تخمینی هم نمی‌توانید بگویید؟

تخمینی هم نمی‌توانم بگویم. حق ما هست به عنوان اعضای شورا این موضوع را بدانیم. ما ۶ نفر امضا کردیم و خدمت رییس شورا دادیم، رییس شورا از شهرداری خواسته ۶/۹/۱۳۹۵ تا الآن، ببیند چند ماه می‌شود.

 

چرا طرح سوال از شهردار محقق نشد؟

آقای سید رضا هاشمی ۱۷ سؤال را مطرح کردند، هیچ جوابی به ایشان داده نشد.

 

به چند مورد از ۱۷ سؤال می‌توانید اشاره کنید؟

الآن جزئیاتش را ندارم، ولی مباحث از جمله نیروهای انسانی، بدهکاری‌ها، ضرورت نداشتن بعضی از پروژه‌ها مطرح شد. ما روی پروژه‌ها مطالبی داریم که در فرصت ان‌شاءالله مناسب به شما عرض می‌کنیم.

 

به نظر شما چه موانعی سبب شد که شهردار به شورا پاسخگو نباشد؟

این را باید از خودشان بپرسید.

 

شما فقط اصرار داشتید برای پاسخگویی یا سایر اعضا هم اصرار داشتند؟

نه، نامه با ۶تا امضا بوده است.

 

اعضایی که امضا کردند چه کسانی بودند؟

بنده، آقای شمس، آقای پورعسکری، آقای سیدرضا هاشمی، آقای کردمی، آقای الماسی.

 

برای امضای این نامه با سایر اعضای شورا شما مذاکره داشتید یا خیر؟

بله، به آنها گفتیم امضا نکردند. وقتی بحث سیاسی شد امضا نمی‌کنند.

 

چقدر شان و جایگاه شورا توسط شهرداری در این مدت حفظ شد؟

با صراح بگویم خیلی کم. همین‌جا اشاره بکنم من در دورة اول شورا بودم. شهردار هر روز  در جلسة رسمی شورا حضور داشت. شوراهای بعدی هم همین‌طور بوده است. اما الان سه ما تقریباً می‌گذرد، یک بار آقای شهردار به شورا نیامدند و در جلسات شورا حضور ندارند.

 

تحلیل شما از این عدم حضور چیست؟

بایستی از خودش سؤال کرد.

مقام معظم رهبری می‌فرمایند که: شهردار بایستی یادش باشد که سرباز شوراست.

بپرسید چرا نسبت به وظایفش کوتاهی می‌کند؟

 

ریاست شورا در این مدت چقدر با شما برای طرح مطالبات همراهی کرد؟

به طور معمولی در مطالبات همکاری کرد. نامه بوده ایشان ارجاع داده و السلام، کار دیگری نکردند. شاید در نامة اوّل و دومی یک پیگیری هم کردند. ما خواستیم و ایشان انجام دادند. و الا خودشان به شخصه بخواهند فعالیتی بکنند نه.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.