توصیههایی برای نگهداری ماهی قرمز
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آران و بیدگل توصیههایی برای خرید و نگهداریماهی قرمز در ایام عید ارائه کرد.
به گزارش نسل فردا به نقل از روابط عمومی دامپزشکی این شهرستان دکتر امیرحسین شفیعیان گفت: ماهیان قرمز نماد طراوت و حیات بوده و باعث آرامش اعضاء خانواده میشود این ماهی در صورت سالم و شاداببودن هیچگونه بیماری را به انسان منتقل نمیکند.
شفیعیان توصیه کرد: در موقع خرید باید ماهی را از نظر ظاهری شامل وجود زخم روی پوست، بیرونزدگی چشم و خوردگی بالهها که از علایم بیماری است بررسی، و در صورت وجود هر یک از علایم فوق، از خرید آن خودداری کرد.
وی افزود: اگر از آب شرب شهری استفاده میکنیم، باید جهت کلرزدایی، آب مورد استفاده را ۲۴ ساعت در هوای آزاد قرار دهیم تا کلر موجود در آب از بین برود، سپس آب کلرزداییشده را به آب ماهی اضافه میکنیم.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آران و بیدگل با بیان اینکه برای ضدعفونیکردن تنگ ماهی، از نمک طعام به میزان ۳۰ گرم نمک در یک لیتر آب به مدت ۱۰دقیقه میتوان استفاده کرد، افزود: مناسبترین PH آب برای نگهداری ماهیها ۶٫۸-۷٫۵ و مطلوبترین دمای آب ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است.
شفیعیان با تصریح بر اینکه از اضافهکردن ماهی جدید پیش از حصول اطمینان از سلامتی آن در کنار ماهیهای قبلی در یک تنگ خودداری کنید افزود: برای تعویض آب تنگ ماهی باید با آرامش یک چهارم از آب ظرف را خالی و سپس کمکم با آبی که یک روز قبل نگهداری شده جایگزین شود.
وی با بیان اینکه روزی یک یا دوبار به ماهیان غذا داده شود وهر بار به اندازهای باشد که بلافاصله توسط ماهی مصرف شود، گفت: تنگ ماهیان را در معرض مستقیم و شدید نور آفتاب قرار ندهید.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آران و بیدگل با اشاره به اینکه به ماهیان غذای مخصوص آماده داده شود، ادامه داد: از ریختن نان خشک که باعث کثیفی محل نگهداری و مریضشدن ماهی میشود خودداری کنید. ضمن اینکه برای نگهداری ماهی قرمز برای مدت طولانی؛ باید برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر گرفته شود.
وی در پایان تاکید کرد: ماهی قرمز نباید در آبهای آزاد و منابع آبی رهاسازی شود، بهترین مکان برای رهاسازی حوضچهها واستخرهای موجود در پارکهای شهر است.